VARGA VINTER!!!!

Jaha då min matte inte är så duktig på detta så kom naturligtvis hela texten bort, men vad kan man begära, matte är inte så ung längre. Nåja jag skulle berätta om hur kallt jag tycker att det är -32. Och då kan jag tala om att det går fort att göra sina behov, det jobbigaste är att det är så kallt om tassarna så försök själva att balansera på 2-3 ben och samtidigt bajsa, matte hon bara skrattar åt mej. Nu så längtar vi bara till våren och sommaren så man kan vara ute och busa hela tide, naturligtvis bada med. Men i slutet av maj så ska jag och mina mattar ut på en långresa. Vi ska åka ner till Uddevalla till mattes dotter Malin med familj, det ska bli skoj. Det blir 17 timmar på tåg men matte bokar ju hund kupe och så stannar dom ju ofta så jag kan gå ut. Malin ska på utställning ute på Orust och då kanske man kan ställa ut även blandraser och då ska min matte visa upp vackra mej! Malin har en finsk lapphund som heter Troja (samma som min mamma) och om malin och hennes familj kan ni läsa om på: mandarinklyfta.se Nä nu kommer lill matte snart hem jippi... då ska jag bita henne i tårna

Föresten så blir jag snart 3 mån Stora damen!

Kram Nomi


Mattes barnbar


Nomis första långpromenad!

Ja idag så var det äntligen lite varmare ute så jag och matte bestämde oss för att ta en promenad till gammelmormor, men oj vad långt jag tyckte att det var. Sedan så var det ju detta halsband och koppel som jag var tvungen att ha, det kliade kring halsen och sedan när jag ville springa så vart det ju tvärstopp. Jag fattade ingenting från början men efter ett tag så fattade jag hur det funkade och då tyckte matte att jag var jätte duktig. Hos gammelmormor så vart det ju godis,mmmmm dit går jag gärna igen. När vi kom hem så var lillmatte borta, och jag sprang runt, runt och leta men hon fanns ingenstans. Nåja. Efter den långa promenaden ca: 3km så var jag ju jätte hungrig och trött. Men nu har jag vilat så nu är det full rulle. Jag hoppas att min kompis Oskar kommer hit och leker med mej snart, han var jätte kul. Han trodde jag var stor!! Nä nu ropar matte att det är dags att gå ut.
Kram på er// Nomi

NOMI TYCKER DE ÄR KALLT!

Ja det vart inte så mycket skrivet om mej i går, först så kom lill matte hem från skolan med jätte hög feber. Sedan skulle stor matte i väg hos sin dietist. Då vart jag jätte lessen, så jag satte mej bakom ytterdörren och ylade en stund, men då kom lill matte och lade sig på soffan och då vart jag genast gladare. När stor matte kom hem så gick vi ut en sväng och det var kit kul att rumla om i snön, och jag var så duktig och gjorde inte inne tast jag varit enasmmen ett tag. Och i dag är det full rulle, stormatte är barnvakt till lova och sedan ska hela familjen komma hit och äta palt, jag älskar ju människor så ju mer vi blir desto trevligare får jag.. nä nu ska jag gå och bita i mitt ben

P.s att få sova med stor matte i hennes säng det äär lycka det!!

Kram Nomi!!


DUKTIGA NOMI!

Det vart lite fel i förra inlägget så min stora matte har mycket att lära. Jag har varit så duktig sedan jag efter min långa resa kom till mit nya hem i Öjebyn. Men oj va skönt att slippa sina syskon och få ha mina matter för mej själv! Och jag måste ju börja visa mina mattar att jag är en duktig tjej, första natten hände det 2 st olyckor, men sedan har jag visat att jag börjar bli duktig, jag har lyckats hålla ej hela tiden och bara gjort ute!! Duktiga Nomi! I dag fick jag vara själv hemma en liten stund, jag ville ju inte det så jag skällde och sa att jag ville följa med. Men det gick dom inte på, så då gick jag och lade mej istället. Så när dom kom hem efter en halvtimme då var jag sur!! Men se då fick jag korv i maten och sedan var det full rulle igen. Min lill matte (Jennifer) är och hälsar på sin farfar på lasarettet och när hon kommer hem ska vi ut och busa i snön, men det är lite kallt för mina tassar -15 och jag har ju inte så tjock päls heller. nä nu ska jag gå och hitta nått att bita i för det är det bästa som finns!!

Kram Nomi!!

första inlägget, wiho! (Nomi 11veckor)

Hej. nu är det Jennifer som skriver, jag tänkte bara påbörja om Nomis hem, och Nomis start i hemmet.

När hon kom hem i Fredags (Den 4/2) så blev jag kär direkt. Riktigt ögongodis, min lilla ängel. Under natten råkade hon göra inne, dvs. kissa inne. Sen dess har det inte hänt någon mer gång, så hon är så himla duktig för att vara bara 11 veckor. Jag och mamma tackar min syster, mammas dotter, Malin för att ha gjort vår header så fin! :-) 

Nomi har vant sig vid oss nu, och hon är så himla gullig när hon drar runt på hallmattorna. Vi har fått stoppa undan skorna och det andra som ligger på golvet för att hon tuggar i nästan allt. Hon har även börjat tugga på möbler. SUCK!! Men det är sånt man får ta, och när man säger till hon så fortsätter hon, som att man bara sagt till för skojs skull, för att börja busa. Menmen, hon lär sig!

Några bilder kan jag bjuda på, men finns inte många ännu=(

 


busar i snön

  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0